vineri, 29 ianuarie 2010

Comenzile pe e-bay : sfaturi + detalii despre PayPal

Cine nu-si doreste cunoscuta trusa cu 120 de culori, pachete de pensule sau doar produse uzuale, la preturi mai mici? Toate se gasesc pe E-bay si pot fi cumparate cu usurinta daca ai un credit card sau PayPal.
 
  • Incepe prin a-ti face un account. Va fi mai usor chiar si pentru cand doar te uiti,pentru ca ai anumite preferinte legate de locatie, si acestea se retin in timpul cand esti logat.
  • Cautarea produsului : Atunci cand cauti un produs, scrie numele in casuta de search,iar cand se genereaza rezultatele, alege Sort by : Price + shipping : lowest first. Iti va aparea o casuta unde vei selecta din ce tara esti. Astfel vezi cele mai bune preturi  totale * pentru tara ta. In plus, este mai simplu sa selectezi "Buy It Now only". Cand consideri ca ai gasit produsul care iti convine cel mai bine, uita-te la seller : ce rating si ce feedback are; cat de multimiti au fost altii de serviciile lui.
  • Metodele de plata : Sunt seller care accepta si plati cu cardul,sau am citit chiar si de plati prin Western Union. Majoritatea insa, prefera si chiar cer, plata cu PayPal. Acesta este preferat pentru ca platile sunt instante ( deci sellerul iti va trimite cat mai repede produsul) si de asemenea foarte sigure atat pentru tine cat si pentru vanzator ( cei doi nu isi vad niciodata numerele conturilor). Contul de PayPal se creaza din datele personale si prin asocierea unui card cu contul. Pentru a putea folosi contul trebuie sa fi "verified".Pentru aceasta ti se va retrage o prima suma de 1.5$ dolari, care in cateva zile iti va fi returnata in cont. Intrucat acest lucru poate dura cateva zile in Romania, daca folosesti E-bay si PayPal pentru prima data, configureaza-ti contul PayPal cu cateva zile inainte de a cumpara.
  • Livrarea : Daca sellerul este din Europa, pachetul iti va veni la Oficiul Postal de care apartii, sau chiar in cutia postala daca este ceva mai mic. Daca pachetul vine din afara Europei, va trebui sa-l ridici de la Posta Vamala. Trebuie sa stii ca pentru comenzile peste 10 euro, se aplica o taxa de la 19% din valoarea coletului. 
* Atentie: unele produse au afisat doar pretul, iar apoi Shipping and handling pot sa coste ca si pretul initial. De aceea e important sa fiti atenti la pretul cumulat Price + Shipping. 
Toate acestea pot suna complicat, dar ai incredere, nu e deloc asa! Trebuie doar putina atentie atunci cand alegi produsele. Desigur, sunt persoane care intermediaza comenzi E-bay pentru un comision mic, dar cumparand chiar tu, poti avea control complet asupra tuturor posibilitatilor. Sper ca am raspuns catorva din intrebari frecvente legate de E-bay si PayPal. Orice alte nelamuriri, pot incerca sa va raspund.  

8 comentarii:

  1. sa inteleg ca la comenzile pana in 10 euro nu se platesc taxe postale?
    te rog, daca am inteles gresit, poti sa-mi spui mai exact cum e cu taxele ? multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Atentie: vorbim doar de taxele postale la ajungerea in tara, nu si de tarifele de shipping ale sellerului!
    Ai inteles bine. :) Coletele din afara Europei sunt livrate prin Posta Vamala. Cand le ridici de acolo,daca valoarea pachetului tau este sub 10euro, nu ti se percepe nici o taxa. Daca este peste 10euro, vei plati TVA (19% din valoarea coletului). Pentru coletele cu valoare peste 150 de euro, se platesc taxe de vama, in functie de categoria in care e continutul(pentru cosmetice nu este taxa).
    Daca nu te-am lamurit, eventual intreaba mai specific, exact care e situatia ta?

    RăspundețiȘtergere
  3. ce inseamna ca un produs sa fie asigurat inainte de a fi cumparat? si de ce asigurarea pt. un produs de 9$ spre exemplu e atat de mare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun articolul. il mai poti dezvolta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut ! AM COMANDAT DE PE EBAY CEVA IN VALOARE DE $47 ! PORDUSUL ESTE DIN HONG KONG, AJUTA-MA TE ROG SI EXPLICA-MI CUM PREIAU PACHETUL .. RESPECTIVUL MIAM SPUS K ACESTA ESTE PRETUL FINAL CU TRANSPORT INCLUS CU TOT ! TIN SA PRECIZEZ CA SUNT DIN ALBA IULIA ! SI AS VREA DACA SE POATE SA STIU CUM FAC SA AJUNGA PACHETUL IN ALBA IULIA SI DACA MAI TREBUIE PLATIT CEVA ? TE ROG SA IMI RASPUNZI CAT MAI REPEDE ! SI DACA TREBUIE SA PLATESC CEVA IN PLUS SI NU SUNT DE ACORD POT REFUZA PACHETUL ? MULTUMESC ASTEPT RASPUNS CAT MAI URGENT !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu m-am inregistrat pe e bay cu cardul. Mai e necesar sa fac o alta inregistrare pe pay pal separat pt. a se considera plata pay pal daca doresc sa cumpar ceva?Alecsandru Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  7. la produsele cu free shiping se mai platesc taxe de transport???

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna!
    Nu am inteles prea bine partea cu posta vamala si cu taxele pentru comenzi peste 10 euro. As vrea sa pun o comanda cu bijuterii si nu ma descurc prea bine! Daca poti, explica-mi si mie te rooog. Pentru ca nimeni nu vrea sa imi dea informatii despre acest site.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...