sâmbătă, 11 august 2012

BB Cream Battle : L'oreal vs Garnier vs Maybelline

Buna fetele!

Probabil ca pana acum ati auzit de BB creams? Daca nu, BB vine de la Blemish Balm, si se pare ca sunt creme facute initial pentru recuperare post-operatorie care sa protejeze pielea dar si sa ofere culoare si acoperire. Au castigat popularitatea uimitoare in Asia, iar in ultimul an au aparut si in piata de vest, Garnier fiind prima companie care le-a introdus. Eu azi voi vorbi despre trei creme BB 'de magazin' ( drugstore BB creams), si mentionez asta, pentru ca BB creams asiatice am inteles ca sunt foarte diferite, mult mai groase ca textura si mai bine formulate.

Un alt aspect ce trebuie sa-l mentionez este ca cele doua BB creams L'oreal si Maybelline nu sunt disponibile in Romania, sau cel putin sper eu, nu sunt inca disponibile.  Maybelline Dream Fresh BB Cream este acum disponibil in Romania! 

Cele trei BB creams sunt : L'Oreal Nude Magique BB Cream, Maybelline Dream Fresh BB Cream si Garnier Miracle Skin Perfector Daily All-In-One B.B. Blemish Balm Cream. 




Pe scurt, parerea mea despre cele trei creme BB este ca sunt mai mult ca si tinted moisturizer ( creme colorate), adica intre o crema de fata si un fond de ten, cu beneficii ca de exemplu SPF ridicat, care uneori poate lipsi si din fond de ten si din crema de zi. Unde si cum as folosi eu aceste BB creams? Nu la birou, la facultate sau la iesit in oras, ci in zilele relaxate, in weekend, in parc, la cumparaturi de supermarket. Insa pentru cele dintre voi care nu folosesc fond de ten in mod normal, cremele BB sunt o schimbare mica cu efecte mari, fara riscul unei aplicari neuniforme, nuanta gresita, schimbare prea brusca.

O sa vorbesc pe rand despre descrierea produsului, parerea mea si swatch-uri pe mana peste o cicatrice ce o am de peste 1 an pe brat, pentru a vedea cum acopera. 

L'oreal Nude Magique BB Cream e tot 5 in 1, insa o crema care isi ajusteaza singura culoarea, pentru a deveni un fond de ten usor. Pomitane sa acopere, sa uniformizeze aspectul pielii, sa ofere un aspect placut si odihnit pielii, hidratare 24h si protectie SPF 12.

Am primit mostra pentru acest produs in nuanta Medium, una din cele doar doua nuante disponibile, care nu mi se potriveste prea bine, insa ce am putut sa observ este ca aceasta BB cream acopera cel mai bine si e cel mai aproape de un fond de ten, insa nu mi se pare prea hidratanta. Deci nu prea mai este un BB cream in cazul asta. Crema are o textura grunjoasa si este alba, transformandu-se in crema colorata cand o intindem pe piele. SPF-ul mi se pare destul de mic.  





Garnier Miracle Skin Perfector BB Blemish Cream are pigmenti minerali si vitamina C si promite o solutie 5 in 1 : hidratare, complexitatea tenului sa fie luminoasa, acoperirea imperfectiunilor, ascunderea pungilor de sub ochi, minimizarea ridurilor si protejarea pielii de UV.

Parerea mea despre Garnier este ca e un produs ok doar pentru persoanele care nu folosesc niciodata fond de ten si au asteptari mici. Crema miroase puternic, are alcool si a fost aspru criticata pentru asta, de aceea acum exista o noua versiune pentru ten mixt, fara alcool. In plus de asta, vine in doua nuante, Light si Medium, iar mie nuanta Light nu mi se potriveste si imi oxideaza intr-un ton oranj. De curand am inceput un tratament anti-acnee si pielea fiind mai sensibila, aceasta BB cream ma ustura. Acoperirea este mica iar factorul de protectie solara este 15. Crema este foarte groasa, dar se intinde usor in contact cu degetele si hidrateaza bine, insa in combinatie cu alcoolul care usuca nu vad cum iti aduce beneficii.







Maybelline Dream Fresh BB Cream pretinde ca este 8 in 1, promitand un aspect proaspta fara a incarca, cu o formula pe baza de gel. Printre proprietati sunt formula fara ulei, SPF 30 si aceleasi puncte comune cu cele de mai sus, hidratare, aplicare uniforma, aspect odihnit.

Aceasta crema am incercat-o dupa Garnier, cu asteptari foarte mici, insa am fost placut surprinsa. Acopera mediu, este foarte fina, hidrateaza bine si are un miros mai discret decat Garnier. Textura acestei creme este lichida, de genul unei lotiuni de corp si hidrateaza bine, pielea se simta placuta la atingere. Un mare plus pentru factorul de protectie solara 30. Aceasta este crema mea preferata, pe care as cumpara-o si folosi-o cu incredere in zilele mele mai relaxate. Se gaseste in patru nuante, ceea ce este un mare plus, iar Light mi se pare aproape perfect pentru mine.




O sa va arat acum toate cremele aplicate pe mana, si apoi uniformizate, pentru a vedea diferentele de textura si culoare. 









Pe scurt, castigatorii in viziunea mea:

Hidratare : Maybelline
Acoperire : L'oreal
Nuante : Maybelline
SPF: Maybelline
Accesibilitate : Garnier

Total : Produsul pe care eu il recomand dintre cele trei este Maybelline Dream Fresh BB Cream, si sper sa fie disponibil in Romania cat mai curand. 



Ce creme BB cream ati incercat, si ce parere aveti despre ele? 



*Nu exista in limba romana termen pentru aceste creme, asa ca va rog sa nu-mi atrageti atentia ca zic uneori 'BB creams' alteori 'crema BB'


22 de comentarii:

  1. nu am folosit...urmeaza !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai ales o crema in special, sau doar ti-ai propus sa incerci bb creams? :) Sent from my BlackBerry® smartphone on O2

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am testat BB Creamul de la Maybelline si mi se pare super. Acoperire foarte buna, l-am testat pe mana si mi-a acoperit perfect venele albastre. :)) Am sa il cumpar si eu cat de curand, sper totusi sa apara si in Romania la un pret mai acceptabil, aici costa 14 euro.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am testat BB Cream de la Garnier, prima varianta, cea cu alcool. Nu m-a impresionat, nu m-am impacat bine cu ea. Voi mai folosi BB Cream doar dupa un control atent al ingredientelor si, probabil, voi alege una asiatica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper si eu sa apara....aici e 10 lire adica 60 de lei :) la fel si Garnier, care am vazut ca uneori in Ro e si 21 de lei :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Exact despre ala e vorba in articol; nici mie nu mi-a placut deloc, insa Maybelline in comparatie cu Garnier cel putin e foarte fain. Si pana una alta, pentru marea majoritate, bb creams asiatice sunt greu disponibile :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu ma gandeam sa o incerc pe cea de la Garnier si sa nu mai folosesc fond de ten, dar m-ai convins ca nu prea are rost :P Imi trebuie totusi sa acopere, deci raman la fond de ten.Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai in principiu nu inlocuieste fondul de ten, dar depinde, daca ai ten frumos fara probleme, sigur functioneaza, cu doar putin concealer :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca si cea de la Maybelline si cele asiatice se gasesc tot pe ebay. Iar cele asiatice se pot gasi si aici: http://bbcreams.weebly.com/ , bineinteles, cu preturi destul de ridicate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt curioasa sa il incerc pe cel de la Maybelline!:X

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu l-am incercat pe cel de la Garnier, care este intr'adevar ca o crema nuantatoare si pe cel de la Missha, care poate cu succes sa inlocuiasca un fond de ten :D.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu tocmai mi-am luat tinted moisturizer de la Stila, ca se pare ca spre socul meu, pot trai si fara fond de ten unele zile...next o sa vreau BB cream-ul cu pisicuta ce l-am vazut la Anda, deja i-am uitat numele :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ar fi dragut sa apara in Ro. Dar la cate BB creams asiatice ai tu, ma indoiesc sa te impresioneze asta :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut! Eu am incercat cele doua BB creamuri de la Garnier si pentru ten normal si pentru ten gra/mixt iar cel din urma mi-a placut pentru este perfect pentru tenul cu probleme,avand o putere de acoperire medie,insa mai mare decat a celui clasic.Si am incercat si bb creamul de la yves rocher-si nu mi-a placut-nu mi se aseza pe fata pur si simplu imi evidentia toate imperfectiunile si mai nou tocmai ce am facut acum un review la noul BB Cream de la Sleek-care daca esti curioasa te invit pe la mine sa-l citesti...http://buburuzacuatitudine2008.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna! Eu nu sunt mare fana BB creams, pentru ca nu acopera, nu asta e scopul lor, insa asta e ceea ce caut eu. Nu as cumpara Sleek de exemplu. Am auzit ca BB Garnier pentru ten gras ar fi bun, ma bucur :) Urmeaza sa testez BB Cream de la Rimmel curand :)

    RăspundețiȘtergere
  16. a aparut in romania Maybelline BB cream

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Denisa, am observat, voi modifica textul din postare :) Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  18. Nimeni nu vorbeste de bb cremele de la skin79??
    Sa va spun cate ceva-o gama completa pe tip de ten si probleme...probleme de genul acnee ,sebum in exces,pete si pisstrui,cearcane,riduri,impefectiuni de tot felul,sensibilitate la expunere solara . O prezentare super,consistenta buna,ingrediente naturale,sunt si fara parabeni cu spf 50 plus,au acoperire buna si adaptare perfecta la nuanta tenului ,cameleonic.iar pentru vara si bronz in exces au bb bronze.
    Pe langa bb creme au si bb cleancerul care este un produs de curatare fara dischete ,cu f formula magica pe baza deoxigen aciv.
    Merita sa ai produse originale de calitate la un pret accesibil .www.skin79.ro

    RăspundețiȘtergere
  19. Am scapat de acneee cu BB crema hot-pink de la skin79 si cu gelul decuratare fara dischete BB cleancer pe baza de oxigen activ.Cle doaua produse si Tonerul cu secretie de melc mi-au reglat secretia de sebum si mi-au luminat fata ,rezolvand acneeea.

    Am tinut si un regim alimentar bazat pe multe fructe ,sucuri ,ceaiuri,iaurturi,zilnis apa din belsug,detoxifierea colonului periodic,la trei luni si sase dupa,masaj limfatic saptamanal,miscare zilnic

    Am vizitat cosmeticiana o data la 3 luni ca sa ma curete total si am exclus total binentele spacatosul de fond de ten

    Produsele skin79 sunt extraordinare ,le iubesc.

    Du zic ca si altele nu sunt bune ,dar hai sa ne uitam la tenul de portelan al sud coreencelor si sa ne punem pe ganduri ...de ce ???

    De ce ei au cea mai buna tehnologie la un pret rezonabil?? vezi samsung si nu numai...Asa sunt de buni si la cosmetice iar BB cremele sunt inventate de ei ,si folosite de fete de la 14 ani pana la varte inaintate.Au spf 50 plus si ingrediente naturale de lux cum este aurul,caviarul,secretia de melc,coenzima q 10,veninul de vipere ,praful de perle si diamante si multe extrase de ceai,iar arbutina si adenozina lupta impotriva petelor pe fata si a ridurilor.BB cremul este alternativa sanatoasa la fondul de ten,trateaza si acopera.

    RăspundețiȘtergere
  20. https://www.youtube.com/watch?v=wR7UjWBFRnw

    RăspundețiȘtergere
  21. https://www.youtube.com/watch?v=PmHXPc4OsMY

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...